Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Szűrés

Gyártók
Módszerek

Ügyfélszolgálat

Információval kapcsolatban,forduljon hozzánk bizalommal a

+3630-240-7446

telefon számon.

Levelét az alábbi

e-mail címen fogadjuk:
erdei.zoli@invitel.hu

Fontos tudnivalók!

Sajnos a folyamatos árváltozások miatt oldalunk nem napra kész. Amennyiben a rendelt termékek ára olyan mértékben emelkedett, hogy annak teljesítése gazdaságtalan számunkra, egyeztetés céljából felvesszük Önnel a kapcsolatot. Próbáljuk rugalmasan kezelni ezt a helyzetet. Áruházunk sok esetben külső raktárról dolgozik, ezért a csomag feladása pár napot csúszhat, ill. egyes termékek éppen kifogytak és azok beszerzése nem vagy csak később lehetséges. Ilyen esetekben is e-mailben, vagy telefonon egyeztetünk. Kapcsolat: Erdei Zoltán +3630-240-7446 erdei.zoli@invitel.hu

Házhozszállítás

Partnereink

Látogató számláló

0
4
6
5
2
7
2

Termékajánló

Damilok / Zsinórok / Erőgumik

Főkategória >Damilok / Zsinórok / Erőgumik

 

 

 
Horgászzsinór

A horgászzsinór a felszerelés azon része, mely a legnagyobb, és legtöbb megpróbáltatásnak van kitéve a horgászat során.

A horgászzsinórok osztályba sorolása sokféle paraméter alapján történhet. Nemcsak a teherbírás, a nyúlás vagy esetleg az ár ad információt arról, hogy milyen a minőségük illetve, hogy milyen körülmények között használhatjuk az egyszálú – ill. a többszálú zsinórokat.

Mielőtt horgászzsinórt választunk, döntsük el, mire is akarjuk használni. Főzsinórnak, horog előkének, netán dobóelőkének.

Következő szempont a horgászati módszer: Match-ezésre, Feeder-ezésre, Spiccbotozásra, Bojlizásra, Pergetésre, esetleg hagyományos horgászati általános felhasználásra szükséges e, a zsinór.

Sok adat és vizsgálat után két dolog ragad meg a fejünkbe. A zsinór átmérő, és a szakító tulajdonság.

A zsinór átmérőjével az esetek nagy százalékában nem szoktak gondok adódni. A gyártók általában elég pontosan belövik ezt a paramétert. Ennek ellenére, ha valaki profi körülmények között leellenőrizné a zsinórok átmérőjét, azt tapasztalná, hogy zsinórja 5-10 százalékkal vastagabb a gyártó által feltüntetett értéknél. Ezzel nincs semmi baj, hisz ezt a tűréshatárt el lehet fogadni.

A zsinór szakító értéke már trükkösebb. Sok zsinór típuson a horgász számára irreális értékek adódhatnak. Akár felfelé, akár lefelé. A gyártók sajnos nem minden esetben tüntetik fel, hogy zsinórunk csomózott, vagy éppen csomózatlan állapotában tudja a feltüntetett értéket. Ezért előfordulhat, hogy zsinórunk akár 6-7 kg közötti szakító paraméterrel rendelkezik, mégis a dobozon csak 4-5 kg közötti érték van feltüntetve.

Másik véglet, mikor hatalmas szakító paraméter van egy 25-ös vagy egy 30-as zsinórhoz írva. Tapasztalatok azt mutatják, hogy sajnos ezek a zsinórok nem tudják ezt az értéket. Egy 25-ös zsinórnál a 7-8 kg közötti szakító érték tökéletesen megfelelő, mégis a gyártó közel 10 kg-os, vagy ritka esetben még annál is többet tüntet fel.

Ami viszont örök, és megválaszolatlan kérdés marad a horgász fejében, az a gondolat, hogy a dobon lévő zsinór teljes hosszában garantálja e, a gyártó által feltüntetett értékeket. Ezt sajnos nem tudjuk ellenőrizni.

Reméljük a leírtak, segítenek abban, hogy a megfelelő zsinórt válassza ki a horgászathoz.

Webáruház készítés